Bij+gezondheidspech+gaat+het+werk+door
Nieuws
© Studio Van Assendelft

Bij gezondheidspech gaat het werk door

Af en toe vindt er bijzonder werkoverleg plaats op het erf bij zeugenhouder Piet van den Tillaer in Erp. Jeroen Spierings, accountmanager bij AB Werkt, komt dan poolshoogte nemen of de samenwerking naar wederzijdse tevredenheid verloopt. 'Ook bij gezondheidsproblemen van de varkenshouder moet het goed verzorgen van de dieren doorgaan.'

Sinds eind november werkt Frank van Heertum van AB Werkt fulltime op het vermeerderingsbedrijf met 450 zeugen. De ervaren bedrijfsverzorger is van alle markten thuis in de varkenshouderij. Ook zorgt hij voor het doorgaan van het in rotatie kruisen van zeugen voor de eigen opfok van zeugen.

'Zelf ben ik gericht op het leveren van kwaliteit en heb ik in 2019 gemiddeld 31,6 big per zeug per jaar kunnen verkopen', zegt Van den Tillaer. 'Ondanks mijn fysieke problemen hoop ik die prestatie met Frank zijn ondersteuning vast te houden.'

Ontwrichte schouder

Op een zaterdagmorgen eind november 2019 werd de Brabander namelijk omvergelopen door een zeug en liep een ontwrichte schouder op. Een telefoontje naar AB Werkt en het werd volgens hem meteen goed geregeld. 'Ik ben al 35 jaar lid van de bedrijfshulp omdat ik weet dat een ongeluk in een klein hoekje kan zitten', zegt Van den Tillaer.

'Daarbij wil ik weleens op vakantie met mijn vrouw Lenie, die ook meehelpt op het bedrijf. Alles moet hier dan zo soepel mogelijk doorgaan en het mag mijn dieren aan niets ontbreken. Mijn ervaring is dat AB Werkt vakbekwame mensen heeft die van aanpakken weten.'

Gezondheid voorop

De zeugenhouder was nog niet volledig hersteld van zijn kwetsuur of hem overkwam een volgend gezondheidsprobleem. Ondertussen kampt hij met oogproblemen. 'Frank gaat hier door totdat het voor mij weer verantwoord is om de stallen in te gaan', benadrukt Van den Tillaer. 'Mijn gezondheid staat voorop.'

Alleskunner Frank van Heertum geeft aan zich prima op zijn plek te voelen op zijn tijdelijke werkadres. 'Als bedrijfsverzorger heb ik gevarieerd en dankbaar werk en krijg ik te maken met veel verschillende situaties. Daar leer ik continu van', zegt hij. 'Maar het is flink aanpoten en er is altijd werk. Nieuwe collega's zijn daarom meer dan welkom bij AB Werkt.'

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  20° / 11°
  60 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer