Online+kennis+varkenshouderij+bijspijkeren
Nieuws
© Varkens Archief

Online kennis varkenshouderij bijspijkeren

Groen Kennisnet ontsluit onlinecursusmateriaal voor de veehouderij, in samenwerking met de agrarische onderwijsinstellingen en Roodbont Publishers. Voor de varkenshouderij zijn vijf hoofdstukken online toegankelijk. Aan nummer zes, varkenshouderij en omgeving, wordt nog gewerkt.

De online cursussen behandelen verschillende thema's binnen de varkenshouderij. Zo kunnen studenten of cursisten zich verdiepen in kraamstalmanagement, inseminatiestal en dragende zeugen, biggenopfok en vleesvarkens en opfokzeugen.

Een breed palet aan kennis over onderwerpen als voeding, dierenwelzijn, gedrag en hygiëne komt aan bod. De vijf online varkenscursussen zijn vrij toegankelijk bij wiki.groenkennisnet.

Groeiend aanbod cursusmateriaal

Een cursus bestaat uit verschillende e-learninghoofdstukken. Het zesde hoofdstuk, varkenshouderij en omgeving, is in de maak. Ook dat onlinecursusmateriaal zal ontsloten worden via Groen Kennisnet. Het kennisnet wordt zo de aanbieder van het meest complete en vrij toegankelijke onlinecursusmateriaal voor de veehouderij.

Het cursusmateriaal is ontwikkeld door agrarische onderwijsinstellingen, in samenwerking met diverse organisaties, provincies, gemeenten en het bedrijfsleven. Naast Roodbont Publishers zijn onder meer Meetingpoint Varkenshouderij van CIV Agri&Food en talloze commerciële partijen erbij betrokken.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer