Project+grootste+k%2Ei%2E%2Dstation+ter+wereld+gestart
Nieuws
©

Project grootste k.i.-station ter wereld gestart

Alles groeit met immense aantallen om de varkensvleesproductie in China op te bouwen en veilig te stellen. Eind november heeft een samenwerking van de zeven belangrijkste varkensproducenten in de provincie Guangdong een overeenkomst getekend voor het bouwen van een hypermodern k.i-station. De locatie zal 1.000 k.i.-beren huisvesten en daarmee het grootste k.i.-station ter wereld worden.

"Medio 2020 moet het k.i.-station bevolkt kunnen worden met k.i.-beren", geeft Peter Loenen, woordvoeder van Topigs Norsvin aan. “We zijn leverancier van een aantal k.i.-beren. AIM Worldwide, een onderdeel van Topigs Norsvin, is betrokken bij dit bijzondere project middels een overeenkomst over het delen van kennis en technologie.”

De achtergrond van deze Chinese samenwerkingsactie is volgens Loenen ingegeven door de verspreiding van Afrikaanse varkenspest. “Met het centraal produceren en distribueren van sperma wordt onder meer de risicofactor van dekberen en bedrijfs-k.i. bij de verspreiding van varkensziekten beperkt. Vergelijk het maar met de ontwikkeling richting centrale k.i.-stations medio vorige eeuw in Nederland na uitbraken van varkenspest.”

Samenwerking


De Spaanse leverancier van apparatuur en technologie voor het winnen en verwerken van varkenssperma, Magapormeldde met trots de ondertekening van de belangrijke overeenkomst met Guyue. Guyue is een coöperatie van de zeven belangrijkste varkensproducenten in de provincie Guangzhou. Wens-groep, Guangdong Guangken Animal Husbandry Group en Haida Group maken deel uit van dat zevental. Zij willen samen een centraal berenstation in China bouwen. Dat wordt dan ook meteen het grootste k.i.-station van China en ook wereldwijd. Het provinciale project wordt gesubsidieerd door het ministerie van Landbouw in Guangdong. Zij willen met het belangrijke project de basis leggen voor de genetische verbetering van varkens in China.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
 • Vrijdag
  22° / 14°
  90 %
Meer weer