Schouten+vraagt+RvS+om+advies+drempelwaarde
Nieuws
©

Schouten vraagt RvS om advies drempelwaarde

Minister Schouten heeft bij de afdeling Advisering van de Raad van State om voorlichting gevraagd over het invoeren van een drempelwaarde voor de stikstofdepositie. Ze wil weten onder welke voorwaarden in de Nederlandse situatie een drempelwaarde op korte en lange termijn kan worden gehanteerd.

De minister geeft 15 oktober in een Kamerbrief aan dat ze 4 oktober al een vraag bij de Raad van State heeft neergelegd. Tegelijk geeft ze aan dat ze samen met de bestuurlijke partners werkt aan een pakket van maatregelen waarmee een grenswaarde zou kunnen worden onderbouwd. Hierbij wordt ook bezien of ruimere grenswaarden, zoals deze in Duitsland gelden, in de Nederlandse context kunnen worden toegepast. Voor het einde van dit jaar wil het kabinet hier meer duidelijkheid over verschaffen.

Geen depositie


Het is de vraag wat het antwoord van de Raad van State zal zijn. Afgaand op de uitspraak over het Programma Aanpak Stikstof kan dat nog wel eens lastig worden. De Raad van State heeft toen nog aangegeven dat er geen sprake kon zijn van een drempelwaarde. Er mag helemaal geen depositie zijn op een natuurgebied. Die uitstoot moet met zekerheid direct worden gecompenseerd door andere maatregelen.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  20° / 11°
  60 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer