Varkens+zwaarder+leveren+houdt+aan
Nieuws
©

Varkens zwaarder leveren houdt aan

Na drie kwartalen is het aantal varkensslachtingen in Nederlands slachterijen 80.000 stuks lager dan in dezelfde periode van 2018. Dit is een daling van nog geen 1 procent. Wel ligt het gemiddelde slachtgewicht dit jaar nog steeds met 1,5 procent hoger dan vorig jaar. Het gemiddelde slachtgewicht is 1,5 kilo gestegen ten opzichte van vorig jaar (97,96 versus 96,47 kilo).

Hierdoor komt de totale varkensvleesproductie in Nederland over de eerste 40 weken van dit jaar toch nog bijna 1 procent hoger uit dan de nationale productiecijfers in de drie kwartalen van vorig jaar. Ongeveer 10.000 ton varkensvlees is extra op de markt gebracht, zo is te berekenen op basis van marktcijfers van RVO.nl.

Het gemiddelde vleespercentage van de geslachte varkens is dit jaar tot nu toe 0,12 procent lager dan in dezelfde periode van 2018. Het zwaarder afleveren van vleesvarkens leidt dus tot wat meer spek op de spieren.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  20 %
 • Zaterdag
  9° / 5°
  60 %
Meer weer