Onlinepigtrade+voor+korte+en+lange+termijn
Nieuws
©

Onlinepigtrade voor korte en lange termijn

Varkenshouders die afspraken willen maken voor de korte en lange termijn kunnen sinds 19 september inloggen op onlinepigtrade. Dit platform brengt vraag en aanbod van vleesvarkens en biggen bij elkaar.

Op onlinepigtrade kunnen slachterijen en handelaren hun vraag voor de korte en lange termijn kwijt. Ze geven daarbij aan welke gewichten en kwaliteiten varkens ze willen hebben en om hoeveel varkens het gaat op welke momenten. Ook vraag en aanbod van fok- en slachtbiggen komt op het platform terecht.

Varkenshouders kunnen via een abonnement hun koppels varkens voor de korte en langere termijn aanbieden. Via het platform krijgen ze zicht op alle vraag die er is vanuit de handelaren en slachterijen. Dan kunnen ze kiezen wat voor hen het beste is en het aanbod accepteren. Er zijn drie slachterijen en meerdere handelaren die al tijdens de pilotfase hun vraag op onlinepigtrade plaatsten.

“Varkenshouders krijgen via het platform dus meer keuze én meer zekerheid”, stelt initiatiefnemer Theo Rovers. “Het is belangrijk afspraken te maken voor de langere termijn. Niet alleen bij de inkoop van bijvoorbeeld voer, ook bij de afzet van je varkens. Dat geeft je meer financiële zekerheid.”

Rendement verbeteren


De POV staat volgens voorzitter Linda Janssen helemaal achter het initiatief van onlinepigtrade. “Het biedt de varkenshouder een goed inzicht in de vraag en meer keuze om afspraken te maken over de afzet. Dat kan het rendement verbeteren. Dat rendement verbeteren is hard nodig, want de varkenshouder komt er in de vleesproductieketen het slechtste vanaf met een negatief rendement op geïnvesteerd vermogen. De komende tijd moet dat echt anders.”

Voor varkenshouders kost een abonnement op onlinepigtrade 37,50 euro per kwartaal.

 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer