Varkenshouders+leveren+exclusief+naar+Plus
Nieuws
©

Varkenshouders leveren exclusief naar Plus

Veertien Nederlandse varkenshouders gaan hun vleesvarkens exclusief voor supermarktketen Plus produceren. Ze leveren de varkens binnen het Good Farming Star-concept van Vion. Vion zorgt voor de klantspecifieke stroom varkensvlees en varkensvleeswaren naar de supermarktketen.

De 14 deelnemende varkenshouders komen met naam en toenaam op de site van Plus in beeld. De keten wordt dus volledig transparant. Ook bij de varkensbedrijven is de samenwerking met de supermarktketen zichtbaar. Een aantal varkenshouders heeft daarbij de mogelijkheid tot bezoek, dus daar kan de consument desgewenst zelf een kijkje nemen.

Korte keten met inzicht


Voorheen kocht Plus vlees en vleeswaren vanuit diverse stromen in. De supermarktketen streeft naar een eigen, gesloten en bovenal korte ketens met inzicht in de herkomst van haar verse varkensvlees en -vleeswaren. En dan zo dat er zo min mogelijk varkens nodig zijn om aan de vraag van de Plus-klant te kunnen voldoen. Door de samenwerking met de varkenshouders en Vion is dat bereikt.

Werken aan smaak en welzijn


De samenwerking biedt daarbij mogelijkheden om te werken aan bijvoorbeeld smaak, dierenwelzijn en milieu. Samen met haar leverancier Vion en de varkenshouders gaat de supermarktorganisatie de komende jaren werken aan nog lekkerder en verantwoorder vlees. Vanaf medio oktober start Plus de verkoop van vers varkensvlees uit de eigen, gesloten keten.

De varkenshouders uit de Plus-keten.

 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  22° / 11°
  5 %
 • Zondag
  13° / 9°
  15 %
 • Maandag
  11° / 7°
  70 %
Meer weer