Meer+export+vanuit+VS+naar+China
Nieuws
©

Meer export vanuit VS naar China

De Verenigde Staten kunnen  weer gemakkelijker varkensvlees exporteren naar China. China schort het hoge extra importtarief van 60 procent op varkensvlees en soja op, in een poging de handelsoorlog te de-escaleren. Of dat invloed heeft op de prijsontwikkeling in Europa is de vraag, gezien het grote tekort aan varkensvlees in China.

De importtarieven voor varkensvlees in China zijn standaard 12 procent. Door de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China had China er een fors extra tarief van 60 procent bovenop gezet. Desondanks was er nog steeds export van varkensvlees vanuit de Verenigde Staten naar China. Al stond dat wel op een laag pitje. Nu het extra tarief van 60 procent weg valt, zal de export wel weer toenemen. Dat zal een verlichting betekenen voor de prijsdruk in de Verenigde Staten. Analisten hebben becijferd dat er gemiddeld 8 dollar per varken verloren ging door de handelsoorlog.

Dit meldt National Hog Farmer. 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  22° / 10°
  70 %
 • Maandag
  18° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  20 %
Meer weer