Afrikaanse+varkenspest+bereikt+Servi%C3%AB
Nieuws
©

Afrikaanse varkenspest bereikt Servië

De Afrikaanse varkenspest heeft weer een nieuw land veroverd. Op 30 juli is in Servië het eerste backyard bedrijf met 24 varkens getroffen door de ziekte. Daarna is de ziekte nog gevonden op drie andere backyard bedrijven in de buurt van het eerste bedrijf, meldt de OIE.

De besmettingen met Afrikaanse varkenspest zijn centraal in Servië gevonden. Het lijkt daarmee duidelijk dat de besmetting niet via contact met wilde zwijnen heeft plaatsgevonden. In Servië zijn ook (nog) geen wilde zwijnen gevonden die besmet zijn met de Afrikaanse varkenspest.

Elfde land


Servië is het elfde land in het oosten van Europa dat is getroffen door Afrikaanse varkenspest na Bulgarije, Estland, Hongarije, Letland, Litouwen, Moldavië, Oekraïne, Polen, Roemenië en Slowakije. Daarnaast heeft ook Rusland al jaren te kampen met Afrikaanse varkenspest.

 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  19° / 10°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer