Wetenschapper+voor+betere+varkensvleeskwaliteit
Nieuws
©

Wetenschapper voor betere varkensvleeskwaliteit

Een vleeswetenschapper gaat de positie van Topigs Norsvin als innovatieve partner in de vleesproductieketen versterken. Dustin Boler, voorheen universitair hoofddocent bij het Meat Science Laboratory aan de universiteit van Illinois, gaat de vleeskennis bij de fokkerij-organisatie verhogen. Vanaf het varkensbedrijf tot aan de varkensvleeskwaliteit op klantniveau.

Dustin Boler heeft een wereldwijde ervaring op het gebied van vleeskwaliteit. Op de universiteit was zijn onderzoek gericht op de kwaliteit van vers en verwerkt varkensvlees, rundvlees en pluimveevlees. Daarbij werkt hij samen met verschillende partners uit de industrie om de effecten van activiteiten op de boerderij op de karkas- en vleeskwaliteit te onderzoeken: de 'boer-tot bord’-benadering. Daarnaast onderzocht hij de kwaliteit van verwerkt vlees, vooral op het gebied van vetkwaliteit en de productie van bacon.

Innovatiepositie versterken


Met de wereldwijde ervaring, kennis en expertise van Boler kan Topigs Norsvin haar innovatieve positie voor de gehele vleesproductieketen versterken. De ‘boer-tot-bord’-benadering van de vleeswetenschap zal daarbij een belangrijke rol spelen. De focus van Boler zal vooral op de Noord-Amerikaanse markt liggen. Zijn verantwoording ligt op onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten, verkoop- en marketingondersteuning, technische ondersteuning van klanten en andere ketenpartijen.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  22° / 10°
  70 %
 • Maandag
  18° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  20 %
Meer weer