Voorbereid+en+risico%27s+kennen
Achtergrond
©

Voorbereid en risico's kennen

Vijftien jaar geleden lag de veehouderij flink onder vuur vanwege MRSA, het hoge antibioticagebruik en resistentievorming. Met de komst van de SDa en de gestructureerde aanpak van die problematiek, is het tij ten gunste gekeerd. “Als de veehouderij doorpakt, kan het middelengebruik nog tientallen procenten dalen." Dat constateert Dick Heederik, voorzitter van het expertpanel van de SDa, na tien jaar aanpak antibioticagebruik en resistentie. “Over tien jaar is het geen hot issue meer.”

Lees het hele interview in Varkens.nl: We zijn voorbereid en kennen de risico’s.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer