Onverantwoorde+risico%27s+bij+stalbezetting+Boxtel
Nieuws
©

Onverantwoorde risico's bij stalbezetting Boxtel

Waar afgelopen week onder meer door de POV voor werd gewaarschuwd, is waarheid geworden. Vanmiddag is een internationale groep van zo’n 125 dierenactivisten een varkensbedrijf in Boxtel zonder toestemming binnengevallen. Alles waar een varkenshouderij bij gebaat is, wordt met voeten getreden.

Reinheid, rust en regelmaat zijn basisvoorwaarden voor het houden van varkens. Leden van de internationaal actieve actiegroep ‘Meat the Victims’ is gewapend met mobieltjes, geforceerd de stallen binnengekomen. Met hun inval hebben ze bovendien onverantwoorde risico’s genomen. Het dierenwelzijn is met de onrust verstoord en er bestaat kans dat ze een besmettelijke ziekte bij dat bedrijf hebben binnengebracht.

Volgens een verslaggever van Omroep Brabant staan er namelijk auto’s met kentekenplaten uit onder andere Duitsland, België en Engeland. Er zouden zelfs 26 verschillende nationaliteiten in de stallen en op het erf van varkenshouderij aanwezig zijn waaronder zelfs Australiërs. Boerderijbezettingen zijn al eens eerder gepleegd in Australië, Canada, Spanje en Engeland. Een van de actievoerders filmde de inval en zette zijn beelden op Facebook.

Zo'n 25 politieagenten en een aantal politiepaarden zouden aanwezig zijn bij de bezettingsactie in de nabijheid van Vion, het grootste varkensvleesverwerkende bedrijf van Nederland. Er zijn rode linten gespannen en de activisten roepen leuzen tegen het eten van vlees en het doden van varkens.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer