Weekend+van+het+Varken+in+2020
Nieuws
©

Weekend van het Varken in 2020

Vanaf 2020 keert het Weekend van het Varken weer terug. De POV maakt het onderdeel van de sector-pr. Het wordt een tweejaarlijks evenement dat voor de zomervakantie – in mei of juni – wordt georganiseerd samen met de stichtingen Varkens in Zicht en Stap in de Stal.

De laatste jaren was er geen sprake meer van een grootscheeps Weekend van het Varken, door het wegvallen van de financiering vanuit het opgeheven Productschap Vee en Vlees. Een enkele enthousiaste varkenshouder organiseerde zelf nog een open dag voor de burger. En supermarkten organiseren tegenwoordig open dagen op landbouwbedrijven, waaronder ook enkele varkensbedrijven.

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) heeft besloten binnen de begroting geld vrij te maken voor een aantal pr-activiteiten. Het organiseren van het Weekend van het Varken is er daar een van. De POV zal het Weekend van het Varken samen met de Stichting Varkens in Zicht en Stap in de Stal gaan organiseren. Het wordt een tweejaarlijks evenement met extra spektakel, aldus POV-voorzitter Linda Janssen.

De eerste keer zal in 2020 zijn, tegelijk met het 20-jarig jubileum van de Stichting Varkens in Zicht. Deze stichting houdt zich al jaren bezig met de 26 zichtstallen waar het mogelijk is om dagelijks de gang van zaken op een varkensbedrijf te bekijken.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  20° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  21° / 14°
  75 %
Meer weer