Daling+nieuwe+AVP%2Dbesmettingen
Nieuws
©

Daling nieuwe AVP-besmettingen

Het lijkt er op dat het aantal nieuwe besmettingen met Afrikaanse varkenspest in Belgisch Luxemburg daalt. In twee weken tijd zijn er zo’n 60 besmettingen bij gekomen, terwijl het in de week daarvoor om 60 besmettingen per week ging. Wel is er nog een besmetting buiten de besmette zone gevonden.

Fluctuaties in het aantal gevonden besmette wilde zwijnen zijn er de afgelopen maanden overigens wel vaker geweest. Of er sprake is van een definitieve daling van het aantal besmettingen, is nog maar de vraag.
Over het exacte aantal besmette wilde zwijnen is enige onduidelijkheid. De Waalse autoriteiten melden op 12 maart 676 besmette zwijnen. De FAVV maakt op haar website van 15 maart melding van net iets meer besmette zwijnen. Zij gaan uit van 687 besmettingen.

Op de bijbehorende kaart - die op de Waalse website is te vinden - is te zien dat er in het noorden weer een besmet wild zwijn is gevonden net buiten de besmette zone. Inmiddels zijn bijna 2000 wilde zwijnen onderzocht op Afrikaanse varkenspest.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer