Veranderingen+op+de+voet+volgen
Achtergrond
©

Veranderingen op de voet volgen

Alle mogelijke informatie over koppels vleesvarkens per afdeling vastleggen, is nodig om goed te kunnen evalueren. De App-aanpak bij een bedrijf met 5.000 vleesvarkens leverde waardevolle inzichten op. Achtereenvolgende veranderingen in het vaccinatieprotocol en het management op het vermeerderingsbedrijf bewezen de toegevoegde waarde van een PRRS-vaccinatie.

Valentijn Thuring, varkensarts bij de Coöperatie Varkensartsen, presenteerde tijdens het internationale varkensdierenartsen IPVS 2018 in China een interessante Nederlandse praktijkcase. Over de periode juni 2015 tot juni 2017 werden resultaten van verschillende vaccinatieprotocollen en managementmaatregelen in beeld gebracht.
Lees het artikel: 'Evalueren waardevol'.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer