Gezondheid+meten+tijdens+Dutch+Pork+Expo
Nieuws
©

Gezondheid meten tijdens Dutch Pork Expo

2019 is het campagnejaar van Stigas wat betreft de risico’s van blootstelling aan stof. De campagne ‘Pak stof aan!’ moet werkgevers en werknemers daar bewust van maken en hen aanzetten tot actie. Met diverse acties pakt Stigas uit tijdens de Dutch Pork Expo in Venray.

Het gezondheidsrisico van werken in een stoffige omgeving - zoals varkensstallen - wordt vaak onderschat. Mensen worden er vaak niet direct ziek van. Maar als iemand voortdurend veel stof inademt, kan dat na verloop van tijd ongemerkt leiden tot gezondheidsklachten en op de lange termijn zelfs tot een chronische longziekte.

Longcapaciteit meten


Daarom kunnen varkenshouders en hun medewerkers bij de stand van Stigas tijdens de Dutch Pork Expo op 16 en 17 april gratis hun longcapaciteit laten meten. Daarnaast wordt een algemene gezondheidscheck uitgevoerd. Stigas meet bloeddruk, suiker en cholesterol en stelt de BMI (berekend op basis van gewicht en lengte) vast. Elke deelnemer ontvangt een boekje met gezondheidsadviezen en tips voor een gezonde werkplek.
De campagne wordt financieel ondersteund door het ministerie van SZW. Bewustwording, advies en vroegtijdige signalering van klachten staan dit jaar centraal.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

Meer weer