Vion+haalt+vers%2Dactiviteiten+naar+Boxtel
Nieuws
©

Vion haalt vers-activiteiten naar Boxtel

Vion Food gaat 35 miljoen euro investeren in zorgvuldige modernisering van de productielocatie in Boxtel. Een deel van de vers-activiteiten van de locatie in Scherpenzeel wordt verplaatst naar het Brabantse. Hiermee vergroot de vleesverwerker de concurrentiekracht op de (inter)nationale markten voor varkensvlees.

Door specifieke activiteiten bij de varkensslachterij in Boxtel te organiseren ontstaat een kortere keten met meer waarde voor de vleesafzet in de markt. Ook de efficiency neemt toe en de manier van werken is duurzamer. Vion gaat de investering zorgvuldig uitvoeren, met respect voor mens, dier en omgeving. Het door de aandeelhouder goedgekeurde plan zal medio 2021 gerealiseerd zijn.

Vion gaat diverse ‘vers’-activiteiten van Scherpenzeel verplaatsen naar Boxtel. Het gaat om de verwerking van middels, interne logistiek en overige vers-activiteiten zoals de productie van spareribs en belly ribs. Hiermee verkort de keten, wat leidt tot een betere kwaliteit en versheid van het vlees en een efficiëntere productie. Het aantal transportbewegingen  van vrachtverkeer zal met meer dan 1 miljoen kilometer per jaar afnemen.

Het merendeel van de ruim 120 medewerkers van de Vion Scherpenzeel die bij die productieactiviteiten zijn betrokken, worden herplaatst. Een deel zal uitstromen onder meer via natuurlijk verloop.
Het minimaliseren van effecten op de omgeving in Boxtel is een belangrijk speerpunt voor Vion. Na de investering blijft de aanvoer van varkens gelijk. Wel geeft John de Jonge, COO van Vion Pork aan dat de verkeersstromen van en naar de productielocatie Boxtel zo optimaal mogelijk zullen worden ingericht en gereguleerd. Er komen extra parkeervoorzieningen en er zullen maatregelen worden getroffen om extra geluidshinder te beperken. Daarover is Vion volgens hem in constructief overleg met de gemeente.

Voor Vion is deze investering in een meer geïntegreerde productie een belangrijke stap. De Jonge: “We verbeteren hiermee onze internationale concurrentiepositie en de kwaliteit van onze producten. Dankzij de zorgvuldige aanpak beperken we de overlast voor omwonenden tot een minimum en levert het een flinke bijdrage aan verdere verduurzaming van de vleesproductie. Het optimaliseren van de productieketen is een van onze speerpunten in onze strategie.”

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  11° / 6°
  55 %
 • Zondag
  12° / 5°
  20 %
 • Maandag
  10° / 3°
  5 %
Meer weer