Goede+zorg+voor+de+varkens
Bedrijf in Beeld
©

Goede zorg voor de varkens

Het goed verzorgen van de varkens staat op het bedrijf van Hans en Berton van de Ven voorop. “Want als de varkens het goed hebben, dan zijn ze ook goed voor ons”, stelt Berton. Op het gesloten varkensbedrijf worden in de loop der jaren dan ook steeds aanpassingen doorgevoerd die zorgen voor goed leefomgeving. Zo is de afgelopen jaren het klimaatsysteem verbeterd zodat tocht geen rol speelt en het aangenaam is in de stallen. Sinds kort is het dak van de kraamstal aangepakt. Dat is nu extra geïsoleerd, waardoor het in de zomer koeler is en in de winter gemakkelijker om de temperatuur goed te houden. In de vleesvarkensstal die in 2013 is gebouwd is naast vloerverwarming ook ruimteverwarming aanwezig. “Want anders krijg je het niet warm genoeg bij opleg”, stelt Berton. “Je kunt biggen toch niet opleggen in een afdeling die nog maar 5 graden is.”

Tekst: John Lamers

Foto's: Van Assendelft fotografie

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  2° / 0°
  90 %
 • Dinsdag
  4° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  5° / 2°
  85 %
Meer weer