Cijfers+bieden+inzicht
Bedrijf in Beeld
©

Cijfers bieden inzicht

Voor goede resultaten met de vleesvarkens is het belangrijk om te weten waar je mee bezig bent. Henk Wikkerink houdt dan ook de cijfers goed bij. Met behulp van de uitdraaien van Agroscoop levert dat veel inzicht op. Daarop zijn de effecten van een voerschema op groei en voerconversie goed te volgen. Wikkerink houdt van wat experimenteren en scherp voeren. “Een lage voerconversie is van belang, maar tegelijk moet de groei goed blijven en wil ik zoveel mogelijk varkens binnen de concepteisen afleveren. Soms moet je dan wel wat uitproberen om zeker te weten of het niet beter kan. Dan moet je de cijfers wel goed bijhouden, anders weet je nog het effect niet van een aanpassing van het voerschema, of wat bijvoorbeeld de inzet van eigen CCM naast standaardvoer oplevert.”

Lees meer over het gebruik van Agroscoop.

Tekst: John Lamers

Foto's: Van Assendelft fotografie

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  12° / 9°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer