Storten+asbestdak+vrij+van+heffing
Nieuws
©

Storten asbestdak vrij van heffing

Het storten van gesaneerde asbestdaken is vrijgesteld van afvalstoffenheffing. Met deze maatregel wil de Tweede Kamer veehouders en andere bedrijven die nog asbestdaken moeten saneren tegemoet komen in de kosten. Het scheelt ongeveer 50 cent per vierkante meter asbestdak.

Met het vrijstellen van de afvalstoffenheffing is het wegvallen van de subsidieregeling voor het saneren van asbestdaken nog lang niet gecompenseerd. Via de subsidieregeling was 4,50 euro per vierkante meter asbestdak beschikbaar. De subsidieregeling die tot eind 2019 zou lopen is echter al helemaal opgebruikt.

De verwachting is dat er nog meer financiële instrumenten komen om de asbestverwijdering te stimuleren. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven heeft aangegeven dat ze begin 2019 bekend maakt welke instrumenten dat zijn. Het alleen vrijstellen van de afvalstoffenheffing zal niet voldoende zijn.

Het vrijstellen van de afvalstoffenheffing zal wél voorkomen dat asbest illegaal gestort gaat worden. Alleen asbestplaten voor gebruik als dak vallen onder de vrijstelling. Voor grond of bouwpuin met daarin asbest geldt de vrijstelling niet.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer