Subsidiepot+asbest+helemaal+leeg
Nieuws
©

Subsidiepot asbest helemaal leeg

Het werd al verwacht: de subisidiepot voor de verwijdering van asbest raakt sneller leeg dan gewenst. RVO meldt nu dat dit inderdaad het geval is. De subsidie van 5 miljoen euro die nog voor 2019 beschikbaar had moeten zijn, is ook al op. Er zijn nu al voldoende projecten aangemeld die gebruik gaan maken van deze subsidie.

Nu is het dus de grote vraag hoe het verder gaat met de verwijdering van asbest. Om er voor te zorgen dat alle asbest eind 2024 is verwijderd, zal er jaarlijks minimaal nog 12 miljoen vierkante meter asbest moeten worden verwijderd.

Dat gaat alleen lukken als er nieuwe financiële instrumenten komen om de asbestverwijdering te stimuleren. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven heeft aangegeven dat ze begin 2019 bekend maakt welke instrumenten dat zijn. Of daarmee alle bedrijven - en met name ook de bedrijven die de komende jaren gaan stoppen - geholpen zijn, is nog een vraagteken.

Met de 5 miljoen euro die voor 2019 beschikbaar is, is slechts 1,1 miljoen vierkante meter asbest te verwijderen. Dus het is de vraag of de 12 miljoen vierkante meter van dit jaar ook in 2019 wordt behaald.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer