Raden+van+Vion+ondergaan+wijzigingen
Nieuws
©

Raden van Vion ondergaan wijzigingen

Financieel topman van Vion Joost Sliepenbeek vertrekt na 3,5 jaar als CFO bij het vleesverwerkende bedrijf. Zijn opvolger komt uit de eigen gelederen van Vion. De financieel verantwoordelijke van de Pork divisie, John Morssink, wordt per 1 november de nieuwe CFO.

Sliepenbeek (1963) gaat de rol van CFO bij de winkelketen Action bekleden. Ronald Lotgerink, CEO van Vion, vindt het vertrek van de financieel topman jammer. “Joost heeft in die drieënhalf jaar een belangrijke bijdrage geleverd aan ons bedrijf. Wij betreuren zijn besluit, maar wensen hem het allerbeste toe in zijn nieuwe baan."

Zijn opvolger is al gevonden: John Morssink, de huidige CFO bij divisie Pork van Vion. Morssink heeft ruime internationale managementervaring in de agri- en foodsector en zijn huidige rol maakt hem volgens Lotgerink tot een uitstekende opvolger die de business en de processen kent. De Raad van Bestuur van Vion gaat per 1 november bestaan uit CEO Ronald Lotgerink, John Morssink als CFO en Bernd Stange (COO Beef), Bernd Stark (COO Food Service) en Frans Stortelder (COO Pork).

Nieuwe RvC-voorzitter


Per 1 oktober verandert ook de samenstelling van de Raad van Commissarissen (RvC) bij Vion. Sipko Schat stelt zich na één bestuurstermijn niet meer herkiesbaar. Lotgerink: “Onder zijn voorzitterschap werd Vion getransformeerd met een duidelijke focus op het verder optimaliseren van onze footprint en het verbeteren van de resultaten, maar ook het aansturen van onze duurzaamheidsagenda met een sterke nadruk op transparantie. Daar zijn wij hem dankbaar voor.” Theo Koekkoek is naar voren geschoven als nieuwe RvC-voorzitter. Koekkoek is bijna een jaar geleden toegetreden als lid van de RvC van Vion. Hij heeft ruime ervaring in de landbouw- en voedingsmiddelenindustrie (ZLTO en Royal Agrifirm Group). Per 1 oktober bestaat de RvC uit: Theo Koekkoek (voorzitter), Tom Heidman (vicevoorzitter), Marieke Bax, Hans Huijbers en Ton van der Laan.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer