Vaart+en+regie+brengen+in+mestverwaarding
Achtergrond
©

Vaart en regie brengen in mestverwaarding

Eén centraal aanspreekpunt voor alles wat te maken heeft met het verwerken van mest en het verwaarden van mestproducten. Met dat doel is op 1 januari 2018 het Nederlands Centrum voor Mestverwaarding (NCM) opgericht. “Wij leveren op vele fronten onafhankelijke ondersteuning, maar het is de eigen verantwoordelijkheid van de dierlijke productieketen om het mestprobleem in Nederland structureel op te lossen.”

Dat stelt de nieuwbakken directeur/bestuurder van het NCM, Jan Roefs. Hij trekt sinds begin dit jaar de kar om het kenniscentrum van de grond te krijgen. Activiteiten van het Projectbureau Lokale Mestverwerking (PLMV) en de op export van mestproducten gerichte werkzaamheden van Bureau Mestafzet (BMA) worden ingebed in de NCM-taken. Er is een Plan van Aanpak opgesteld met een begroting voor de komende drie jaar. Roefs begint vanaf nul om bundeling van krachten te krijgen bij het verwerken en tot waarde brengen van mest en mestproducten.

lees hier het hele interview: Varkens.nl NCM Jan Roefs.

Volg de ontwikkelingen van het NCM op de site mestverwaarding.nl.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer