Agrifirm+verrijkt+assortiment+additieven
Nieuws
©

Agrifirm verrijkt assortiment additieven

Met de overname van Special Nutrients versterkt Royal Agrifirm Group het pallet aan functionele additieven voor diervoeders. Special Nutrients in Miami is namelijk een toonaangevende leverancier van mycotoxinebinders.

De overname is gebaseerd op al bestaande langdurige relatie tussen de beide bedrijven die actief zijn in de diervoederindustrie. De ruime ervaring en de wetenschappelijk onderbouwde aanpak van Special Nutrients op het gebied van mycotoxinebinders passen zeer goed in het assortiment van functionele veevoedingsadditieven van Agrifirm. Dit bedrijf gebruikt zijn sterke internationale, nutritionele en technologische expertise om oplossingen aan de markt aan te bieden. "Just Science is onze motivatie om steeds de beste oplossingen aan te bieden voor de wereldwijd toenemende problematiek van mycotoxines”, geeft Fernando Tamames III, president van Special Nutrients aan. “Samen kunnen we betere en duurzame mycotoxinebinders aanbieden op iedere plek van de wereld."

Tamames III behoudt overigens een belangrijk aandeel in Special Nutrients. De producten in hun portfolio houden mycotoxines vast aan het oppervlak (adsorberen). Dat levert een significante verbetering van de prestaties van dieren op. Maar belangrijker is de doeltreffendheid in het beschermen van de meest gevoelige organen (‘Target Organ Protection’) zoals de vruchtbaarheidsorganen, de lever en de longen.

Kenniscombi


Agrifirm is ervan overtuigd dat de gecombineerde kennis zal leiden tot duurzame oplossingen met een hoge toegevoegde waarde voor haar klanten wereldwijd. "Naast oplossingen van topkwaliteit, is er een naadloze aansluiting tussen beide bedrijven die het toekomstige succes van deze overname verzekeren", stelt Dick Hordijk, CEO van de Royal Agrifirm Group. "Ons marktaandeel van de gecombineerde functionele additieven voor diervoeding gaan we verder versterken. De oplossingen van Special Nutrients zijn een aanwinst bij het streven naar verantwoorde voedselketens voor toekomstige generaties.”

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  60 %
Meer weer