ForFarmers+groeit+naar+tweede+positie+in+Belgi%C3%AB
Nieuws
©

ForFarmers groeit naar tweede positie in België

Na de overname van het Belgische Voeders Algoet bekleedt ForFarmers de tweede positie op de Belgische afzetmarkt van diervoeders. Er is 14 miljoen euro mee gemoeid. Wel is nog goedkeuring van de Belgische mededingingsautoriteiten vereist.

De veevoederonderneming Algoet in Zulte ligt in de nabijheid van de locaties van ForFarmers in België. Voeders Algoet zet ongeveer 150.000 ton mengvoer om en levert het veevoer met twaalf eigen bulkwagens af bij varkenshouders en rundveehouders. In euro’s realiseerde het bedrijf een jaaromzet van rond de 40 miljoen euro (2016/2017) en een bedrijfsresultaat van 2 miljoen euro.

De afronding van de transactie zal in de tweede helft van 2018 plaatsvinden. Door de overname van de bulkwagens is het ook meteen de start van eigen transportactiviteiten van ForFarmers in België. Ook worden al meteen toekomstplannen aangekondigd: de voederproductie in Zulte wordt op termijn verplaatst naar de huidige ForFarmers-fabrieken in Izegem en Ingelmunster.

Kennis samenvoegen


COO en verantwoordelijk voor het cluster ForFarmers België/Duitsland Adrie van der Ven: "Deze overname past in de consolidatie die nodig is voor een gezonde agrarische sector op de lange termijn in België. Het samenvoegen van de kennis van beide bedrijven om daarmee de klanten optimaal te ondersteunen in hun bedrijfsdoelstellingen staat voorop. De ervaring en de marktpositie van Voeders Algoet dragen bij aan een verdere versterking van onze Total Feed-aanpak in België. Bovendien wordt de nieuwe combinatie de op één na grootste voeronderneming in België."

Steven en Olivier Algoet zien door deze transactie de mogelijkheid het aanbod aan hun klanten verder uit te breiden: "ForFarmers en Voeders Algoet zijn ambitieus en richten zich op het aanbieden van kwaliteitsvoeders met bijbehorend professioneel advies. Focus is het rendement op het landbouwbedrijf te vergroten. Deze stap geeft onze klanten en onze medewerkers de mogelijkheid mee te groeien in de ambitie van ForFarmers."

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  12° / 3°
  30 %
 • Zaterdag
  17° / 4°
  70 %
Meer weer