BIG+Challenge+scoort+miljoen+plus
Nieuws
©

BIG Challenge scoort miljoen plus

De bijdrage van BIG Challenge 2018 heeft wederom de grens van 1 miljoen euro overschreden. Vandaag is op de Alpe D’Huez  het voorlopige bedrag bekend gemaakt. De teller staat op 1.001.664,00 euro. Dit gebeurde traditioneel vlak voordat het evenement tegen kanker Alpe d’HuZes daadwerkelijk van start ging. Het bedrag maakt een substantieel deel uit van het totaalbedrag van de actie (voorlopige stand) van ruim 11 miljoen euro.

Bijzonder is dat BIG Challenge voor de tiende keer is vertegenwoordigd bij het jaarlijks terugkerende evenement in de strijd tegen kanker. De actie op de 'Nederlandse berg' in Frankrijk vindt dit jaar voor de 13e keer plaats.

Grondlegger


Grondlegger van BIG Challenge is Herman Houweling, die werkzaam was in de varkenssector. In 2008 had hij een droom: zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar kanker en tegelijk de agrarische sector promoten. Hij overleed zelf in 2010 aan de gevolgen van kanker, maar zijn droom is nog steeds levend. Het resultaat na tien jaar: ruim 8,6 miljoen euro opgehaald voor Alpe d'HuZes/KWF Kankerbestrijding.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  21° / 14°
  75 %
Meer weer