Een+lange+frisse+adem
Blog
©

Een lange frisse adem

Als varkenshouder en ondernemer is een lange adem vaak onmisbaar. De ondernemer in u maakt stappen, werkt snel en is gedreven. Maar als het op regelgeving aankomt blijken niet dezelfde voorwaarden te gelden. Als ondernemer ontwikkelt u een locatie en denkt u uw plannen te gaan realiseren. Maar als er protesten komen, neigt de politiek naar het terugdraaien van beslissingen. Waarom? Bang voor verlies van stemmen? Bang voor gezichtsverlies? Last van sociale druk in de leefomgeving?

Een ondernemer heeft dan nog de mogelijkheid een juridische procedure te starten. Rechtspraak vragen om een overheidsorgaan aan te spreken op zijn gedrag. Gelijk kun je krijgen, maar dat kan in de praktijk wel even duren.

Zo heeft afgelopen week een ondernemer na 7 jaar zijn gelijk gekregen voor de rechtbank. Zijn gemeente heeft fouten gemaakt met het beoordelen van zijn aangevraagde vergunningen. Het heeft hem de nodige inspanningen gekost. En een lange adem om in het gelijk gesteld te worden met de bijbehorende compensatie. Zijn ondernemerschap is 7 jaar lang gehinderd en zijn ondernemersdrift heeft een zware beproeving doorstaan. Veel ondernemers die zich inzetten om te kijken of ze in het gelijk gesteld worden bij een oneerlijke beslissing, zouden veel eerder zijn afgehaakt.

Als ondernemer is opgeven geen optie als je weet dat er oneerlijk over je bedrijf wordt geoordeeld. Het zal niet altijd makkelijk zijn, maar zorg dat je een lange adem houdt en dat je ondernemersdrift niet wordt aangetast!

Rudy van den Heuvel
Verkoopleider Sector Varkens De Heus Voeders

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  21° / 14°
  75 %
Meer weer