Grote+groepen+beter+voor+toekomst
Bedrijf in Beeld
©

Grote groepen beter voor toekomst

De consument wil op termijn geen varkens in kleine groepjes. Dat verwacht althans varkenshouder Wilfrid Brinkmann uit Fröndenberg in Duitsland. Voor hem wat het een belangrijke reden om te kiezen voor grote groepen vleesvarkens. Ander belangrijk aspect was arbeidsbesparing door bijvoorbeeld het automatisch selecteren van de slachtrijpe vleesvarkens.

De consument wil op termijn geen varkens in kleine groepjes. Dat verwacht althans varkenshouder Wilfrid Brinkmann uit Fröndenberg in Duitsland. Voor hem wat het een belangrijke reden om te kiezen voor grote groepen vleesvarkens. Ander belangrijk aspect was arbeidsbesparing door bijvoorbeeld het automatisch selecteren van de slachtrijpe vleesvarkens en de koppeling tussen gewicht en voercomputer. Want de meeste tijd moet in de ogen van de varkenshouder naar de zeugen en biggenopfok gaan. “Zodat ik met goede, gezonde biggen kan starten.” Met de nieuwbouw van de vleesvarkensstal voor 3.000 vleesvarkens maakt Brinkmann zijn zeugenbedrijf met ruim 300 zeugen gesloten.

Tekst: John Lamers
Foto’s: John Lamers

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer