Mooi+voorjaar
Blog
©

Mooi voorjaar

Van bittere vrieskou ineens naar een prachtige lentestart. Het mooie van het voorjaar is de almaar aan kracht winnende zon; die geeft hernieuwde energie aan de natuur én aan ons.
Voor de POV is het een voorjaar waarin de jonge organisatie de volgende stap gaat zetten. Ontwikkelen en bewijzen dat we dé sectorvertegenwoordiger voor alle varkenshouders zijn. Zo hebben een aantal regio’s zich met hun regio-bestuursleden afgelopen week gepresenteerd op de LIV Venray. De basis van de betrokkenheid en inbreng ligt juist in de regio’s. Daar moeten leden zich verbonden en gehoord voelen.

Afgelopen week heeft de POV haar intrek genomen in het World Food Center in Ede. Op deze inspirerende plek gaan we verder ontspruiten als een belangrijke speler in de voedselketen. Tijdens de opening werden initiatiefnemers van 1Varkensgeluid en de betrokken (oud-)bestuurders in het voortraject bedankt. Bedankt voor hun lef, inzet en inbreng om tot de uiteindelijke vorming van de POV te komen. Een zelfstandige producentenorganisatie met ambitie en inzet van medewerkers en bestuurders. Daarbij hoort een contributie die nader uiteen wordt gezet tijdens de Algemene Ledenvergadering op 26 maart. In april wordt in elke regio een bijeenkomst georganiseerd over waar we als POV voor staan en gaan.

Juist die regionale rol en inbreng is van essentieel belang voor de landelijke meningsvorming. Wij als varkenshouders vinden overal iets van. Daarom worden we ook gevraagd door overheden om hierin verantwoordelijkheid te nemen. Dat geeft verwachtingen en verplichtingen die niet altijd even makkelijk zijn. Van milieutechnische ontwikkelingen en belemmeringen, dierenwelzijn, inkomenszekerheid, kostprijsbeheersing, sector PR tot innovatie en onderzoek. Allemaal zaken waar we gezamenlijk voor aan de lat staan. Een spanningsveld tussen maatschappij, politiek en onze boterham. Hierover bestaan in de achterban verschillende visies en geluiden. Het is goed en noodzakelijk dat we elkaar weten te vinden om die geluiden te delen. Dat kan via de regio-werkgroepen, regiobestuurders of via een telefoontjes naar het Dagelijks Bestuur of onze medewerkers. Dat luisterend oor is de basis om gezamenlijk, met draagvlak, ergens toe te komen. Uiteindelijk hebben we allemaal eenzelfde doel.

Wat mij betreft kan het een heel mooi voorjaar worden.

Eric Holleman
Lid Dagelijks Bestuur POV

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer