Innovaties+op+LIV+Venray
Nieuws
©

Innovaties op LIV Venray

Kennis maken met de regiobestuurders van de POV of de medewerkers van Varkens.nl, zijn zeker niet de enige reden om naar de LIV Venray te gaan. Er zijn ook enkele innovaties te bekijken aanstaande dinsdag 6 maart tot en met donderdag 8 maart.

De beurs in Venray staat vooral bekend als netwerkbeurs. Toch lijkt het belang om noviteiten te tonen toe te nemen. Voor de euthanasie van niet levensvatbare varkens toont MS Schippers de MS Nitrogen. Een apparaat waarin de dieren snel, pijnloos en veilig met stikstofgas worden verdoofd, waarna ze overlijden.

Warmteterugwinning
Van een andere orde is de nieuwe plug-and-play module voor WarmteTerugWinning van Inno+. Deze module is eenvoudig en snel te installeren en daarmee is warmteterugwinning vanuit de luchtwasser gemakkelijk te realiseren.

Draadloos werken
Draadloos werken en gegevens koppelen gaan snel belangrijker worden. De ultrasone scanner van MS Schippers. Die is draadloos via WiFi te koppelen aan een tablet voor de beelden. De scanner is ook te gebruiken voor spekdiktemeting. Een ander nieuws op draadloos gebied is de PigTrack pen van Elanco, die geschreven notities onthoudt. AgriSyst roept de varkenshouders op om over te gaan tot het elektronisch vastleggen van alle gegevens in de stal via de PigExpert App op de smartphone.

Kennis vergaren
Voor netwerken en kennis vergaren is de beurs ook een goede gelegenheid. Er zijn diverse bijeenkomsten, zoals Dode varkens liegen niet, over het belang van sectie bij de diagnose van varkensziekten door GD en Zeugen wegen, de sleutel tot succes van Topigs Norsvin, VON Nederland en Agrovision. Daarnaast kunnen varkenshouders zich laten registreren voor e-learning om kennis te vergroten, op te frissen en bij te blijven. Een samenwerkingsproject van het veehouderijonderwijs, Boehringer Ingelheim, Topigs Norsvin en Trouw Nutrition.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  22° / 10°
  70 %
 • Maandag
  18° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  20 %
Meer weer