Renovatie+varkensvoerfabriek+Veghel+afgerond
Nieuws
©

Renovatie varkensvoerfabriek Veghel afgerond

Na bijna 3 jaar is de modernisering van productielocatie voor varkensvoer van Agrifirm in Veghel compleet afgerond. Volgens eerdere berichten zou met deze ingrijpende renovatie 28 miljoen euro zijn gemoeid.

Het project wordt door sectorproductiemanager Varkens, Frits de Wit, ‘ingrijpend’ genoemd. “De voerproductie moest gewoon doorgaan. Met de renovatie hebben we onze nek uitgestoken en laten we zien dat we geloven in de toekomst. We maken ons hard om onze leden nog beter te ondersteunen om een renderend varkensbedrijf te kunnen hebben.”

De renovatie van twee maal- en menglijnen en vijf complete perslijnen startte in april 2015. Het aantal silo’s voor de opslag van het gereed product is ook uitgebreid. De productielijnen voor lacterende zeugenvoeders en biggenvoeders zijn gescheiden van de lijnen voor voeders voor vleesvarkens en dragende zeugen. Met de specialisatie naar verschillende voerproductielijnen kan Agrifirm nog beter inspelen op de wensen van de markt en de gevraagde voerkwaliteit. De resultaten zijn volgens De Wit direct merkbaar. “Het aantal klachten over fysische aspecten van het voer is sterk gereduceerd.”

Capaciteitsverhoging


Door de innovatieve technieken zijn de voerproductieprocessen efficiënter en betrouwbaarder geworden. “Twee perslijnen hebben bijvoorbeeld nog maar vijf minuten in plaats van een half uur nodig om te kunnen wisselen van het ene naar het andere product”, licht De Wit toe. “Hiermee verhogen we onze productiecapaciteit. Door de hogere betrouwbaarheid van de apparatuur kunnen we produceren wanneer nodig.”

De moderniseringsslag in de Veghelse voerfabriek zorgt eveneens voor een meer milieubewuste productie. Ook daarmee gaat Agrifirm kosten besparen. “Doordat we compacter hebben gebouwd en nieuwe technieken gebruiken, verbruiken we minder energie. Ook vindt er minder intern transport plaats.”

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  19° / 10°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer