Preferent+K%2EI%2E+bouwt+nieuwe+berenstal
Nieuws
©

Preferent K.I. bouwt nieuwe berenstal

Preferent K.I. gaat zijn activiteiten op de vanglocatie in Landhorst uitbreiden. Medio december (week 50) is onder winterse omstandigheden gestart met de grondwerkzaamheden. Er verrijst een nieuwe stal voor het kunnen huisvesten van 180 beren. Na de uitbreiding is er plaats voor het houden van 345 k.i.-beren.

De vanglocatie in Landhorst is dan in berenaantal groter dan dat van de hoofdvestiging van de particuliere k.i.-organisatie in Lierop. Daar zijn 260 beerplaatsen en wordt in een centraal laboratorium sperma verwerkt van alle vijf de vanglocaties.

De locaties in Lierop en Landhorst hebben bovendien een High Health status – strenge hygiëneprotocollen en filtering van ingaande lucht. De drie andere locaties hebben eveneens een hoge gezondheidsstatus en hanteren ook strikte hygiëneregels. maar zijn gesitueerd in een zeer gunstige omgeving. Daarom is filtering van ingaande lucht bij deze drie berenstations niet noodzakelijk.

De focus op gezond houden van dieren stelt Preferent K.I. al bijna vijf jaar in staat om hun beren PRRS-vrij te houden in varkensrijke regio’s.  Hierdoor wordt de kans op overdracht van PRRS via sperma tot een minimum beperkt.

“Het gevolg van de uitbreiding is dat een van de kleine vanglocaties gaat sluiten”, zegt Kor Mast, commercieel directeur van Preferent K.I. “Daarnaast willen we een groter deel van het sperma in eigen beheer gaan vangen. Nu importeren we nog een aanzienlijk deel van de spermadoses van de Duitse k.i.-organisatie GFS.”

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer