Vaknieuwtjes+opsnuiven+in+Oostwold
Nieuws
©

Vaknieuwtjes opsnuiven in Oostwold

Vindt er een open dag bij een nieuwe stal plaats, dan is het voor menig varkenshouder interessant om te gaan kijken. Welke innovaties heeft zijn collega doorgevoerd en waarom heeft hij die beslissing genomen. Maar ook het bedrijfsleven laat graag zien wat er gepresteerd is.

Morgen (15 december) kunnen met name zeugenhouders hun ogen en oren goed de kost geven tijdens een open dag bij familie Van den Aker. Erno, Marian, Corné en Lizethvan den Aker in Oostwold bieden iedereen die kans (parkeren en shuttlevervoer vanaf Strandweg 2 in Midwolda) Tussen 14 en 18 uur kunnen ze de nieuwe Groen Label zeugenstal met 460 zeugenplaatsen van buiten en binnen bekijken. Mestpannen onder kraamhokken geven een ammoniakreductie van 70 procent.

Het houderijsysteem is klaar voor het produceren van biggen die passen in het Beter Leven-keurmerk. Kraamhokken en biggennesten zijn groter dan wettelijk verplicht. Ook is vloerkoeling gemaakt om het welzijn van de kraamzeug te verbeteren. Energiezuinig is ook het gesloten systeem met hergebruik warmte in vloerverwarming biggennest en biggenstal. Het bedrijf gaat werken met een zogenaamd tweewekensysteem. De biggen blijven tot een leeftijd van vijf weken ik het kraamhok, voordat ze naar de biggenstal gaan. De varkensvriendelijke vloeren in de kraamstal, dek- en dragende zeugenstal worden ondersteund door het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling (ELFPO) en Provincie Groningen.

Lees meer in deze uitnodiging.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  3° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  6° / 1°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 0°
  20 %
Meer weer