Budget+asbest+dit+jaar+hoger
Nieuws
©

Budget asbest dit jaar hoger

Het budget voor de Subsidieregeling verwijderen Asbestdaken is per 3 november verhoogd met 1,2 miljoen, meldt RVO. Dit jaar is er daardoor in plaats van de geplande 25 miljoen euro, 26,2 miljoen euro beschikbaar.

Dit jaar is veelvuldig gebruik gemaakt van de subsidieregeling waardoor de 25 miljoen euro die beschikbaar was, dan ook al helemaal is gebruikt. Met de verruiming van het budget wil staatssecretaris Stientje van Veldhoven van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, voorkomen dat aanvragers moeten wachten tot 2018 voordat ze weer subsidie kunnen aanvragen.

Het totale budget voor de subsidieregeling van 75 miljoen euro wordt niet verhoogd. De kans is groot dat het budget volgend jaar al op is, ruim voor de einddatum van 31 december 2019.

De subsidieregeling is bedoeld voor de verwijdering van asbestdaken. Alle asbestdaken zijn per 1 januari 2024 verboden. Het verbod en de subsidieregeling hebben alleen betrekking op asbesthoudende toepassingen in daken die in contact staan met de buitenlucht. Bijvoorbeeld dakbedekking van asbestgolfplaten en dakleien met asbest.

Zie ook Subsidiepot asbest 2017 leeg.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  10° / 5°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer