Nieuwe+Frievar+keten+er+bij
Nieuws
©

Nieuwe Frievar keten er bij

Naast de Friberne keten is Frievar een nieuwe ketensamenwerking gestart. In die nieuwe keten zijn vergaande afspraken gemaakt over de verantwoording voor het eindproduct met nieuwe partner Meat Friends en de bestaande partners ForFarmers, De Varkenspraktijk, Frievar Trade en Topigs Norsvin.

De samenwerking in de nieuwe Frievar-keten gaat nog een stap verder dan in de Friberne-keten. “In de nieuwe keten worden alle partners mede-verantwoordelijk voor het eindproduct”, zeg John Lorist, mede-eigenaar en oprichter van Frievar. “Dus de voerleverancier levert niet alleen tonnen voer, maar via het voer ook een bijdrage in het eindproduct: Lekker en veilig vlees.”

Door de vergaande samenwerking tussen alle partners zijn er volgens Lorist flinke stappen te zetten op het gebied van vleeskwaliteit, smaak en afzet. Tracering van het eindproduct tot aan het bedrijf waar het varken is geboren behoort tot de mogelijkheden. De positie van de varkenshouders die deelnemen in dit vleesconcept wordt er door versterkt. De naam van het concept is nog niet bekend.

Naast het nieuwe concept blijft de Friberne keten bestaan. Die varkens worden geslacht bij Westfort. Alleen is Westfort niet meer mede-eigenaar van het merk. Dat ligt nu bij Frievar en Revarco. In deze keten zijn verder vrijwel dezelfde partners actief. Verschil is dat hier ook AgruniekRijnvallei een mogelijke voerleverancier is.

Mede door de nieuwe keten zal Frievar verder groeien. De verwachting is dat de afzet de komende jaren met een factor twee tot drie kan  stijgen.

 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  24° / 12°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  90 %
 • Donderdag
  20° / 13°
  50 %
Meer weer