Bedankje+richting+Beter+Leven%2Dboeren
Nieuws
©

Bedankje richting Beter Leven-boeren

‘Boeren Bedankt’ is het thema van de Beter Leven-campagne 2017 van Dierenbescherming. Het Beter Leven-keurmerk bestaat dit jaar 10 jaar. Zonder de deeelname van de ruim 1.500 Beter Leven-boeren zou het vieren van het tweede lustrum niet mogelijk zijn geweest. Die veehouders hebben daadwerkelijk stappen gezet om het welzijn van hun dieren te verbeteren en hebben intussen meer dan 100 miljoen dieren een beter leven gekregen.

De credits voor het succes van het keurmerk liggen voor een groot deel bij de boer en dat maakt de stichting Beter Leven zichtbaar in de landelijke campagne. Dik van Veldhuizen uit Ede is het uithangbord tijdens de campagneweek voor de inspanningen van de deelnemende varkenshouders. Van Veldhuizen geeft zijn vleesvarkens onder andere meer ruimte en verdient daarmee één Beter Leven-ster.

Inmiddels liggen er duizenden producten met het BL-keurmerk in de supermarkt en is de naamsbekendheid van het keurmerk met één, twee of drie sterren bij de consument gestegen naar 88 procent.

De Beter Leven-week vindt plaats van 23 tot en met 29 oktober. Via onder meer een radiospot, advertenties, een special in Kidsweek en aanwezigheid op sociale media wordt er aandacht gegenereerd voor de Beter Leven-week.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  21° / 15°
  80 %
 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer