Yolo
Blog
©

Yolo

Ik neem u even mee terug in de tijd. Het is 14 maart 2000, we worden de gelukkige ouders van ons eerste kindje, een dochter. Wat mooi, pril geluk.

Echter: kleine kinderen worden groot. Na de nodige discussie heeft dochterlief toch toestemming gekregen om met een gerenommeerde organisatie deze zomervakantie af te zakken naar de Costa Brava. Papa en mama hopen er maar het beste van. Om vertrouwen te krijgen moet je per slot van rekening vertrouwen geven.

Het is 17 augustus 2017 rond 17.00 uur. Ik krijg een telefoontje van mijn oudste dochter. "Busje, schoten, paniek ...” Ik kan er maar weinig van maken. Vandaag was toch de dagexcursie naar Barcelona? Na korte tijd wordt het mij duidelijk: onze dochter zit in het episch centrum van een aanslag op de Ramblas in Barcelona. Onze kleine meid die ruimdenkend is en iedereen het liefst in zijn waarde laat. Zij zal toch niet het slachtoffer worden van een stelletje terroristen?

Wat nu? Op dat moment spookt er van alles door je hoofd. Maar ik kan u garanderen dat niks hiervan te maken heeft met geld of met varkens, waar ik normaal wel nagenoeg de hele dag mee bezig ben. Pas op dit soort momenten zie je weer de waarde van het leven in.

Zoals vele ouders vervloek ik heel vaak het continue GSM-gebruik van onze dochters. Maar op dat moment hebben het mobieltje en de sociale media hun diensten wel bewezen (blij dat de roamingkosten zijn afgeschaft in Europa trouwens, J.) . Puur doordat iedereen mobiel bereikbaar was, was voor de begeleiders binnen no-time duidelijk dat van het hele reisgezelschap iedereen veilig was. Snel was duidelijk waar ze elkaar zouden treffen en welke instructies ze moesten volgen. 'Leve de GSM' zou ik bijna willen uitschreeuwen, maar dat zal dan de rest van het jaar wel tegen me gebruikt worden, of niet J.?

Een persoonlijk verhaal. Mijn belangrijkste conclusie is dat u regelmatig uw zegeningen moet tellen en vooral niet moet vergeten te leven. You have one life, live it!
Of zoals de jeugd zegt: Yolo (You only live once).

Jan van der Heijden
Adviseur AEC Uden

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer