Brabantse+zaken+normaliseren+met+mediator
Nieuws
©

Brabantse zaken normaliseren met mediator

De POV wil dat de provincie Noord-Brabant een onafhankelijke mediator aanstelt om de verstoorde verhoudingen tussen boeren en burgercomités in Brabant te normaliseren.

POV-voorzitter Ingrid Jansen zei dit op 30 juni bij de themabijeenkomst van de provincie over onder meer de veehouderijplannen van de Gedeputeerde Staten (GS) Johan van den Hout en Annemarie Spierings.
Jansen besloot haar pleidooi met een hartenkreet: “De plannen van GS hebben de verhoudingen in Brabant nog verder op scherp gezet. Met boeren aan de ene kant en de burgercomités aan de andere kant.” Jansen noemt de situatie in Brabant ‘zeer zorgelijk’. “Wij moeten in Brabant op een andere manier een politieke doorbraak forceren om de gepolariseerde verhoudingen te herstellen. Wij willen dat de provincie een mediator aanstelt om de verhoudingen tussen de boeren enerzijds en burgercomités anderzijds te normaliseren.”

Het betoog van Ingrid Jansen ging uiteraard ook op andere aspecten in dan het bovenstaande. Lees meer op de POV-website.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
 • Vrijdag
  22° / 14°
  90 %
Meer weer