Uitwerken+afbouwopties+NVV+van+start
Nieuws
©

Uitwerken afbouwopties NVV van start

Tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) van de NVV op 26 juni hebben de leden ingestemd met de route om definitief samen te voegen met LTO Varkenshouderij. Deze samenvoeging leidt tot één varkensgeluid via de POV Belangenbehartiging. Ook gingen de leden akkoord met het uitwerken van verschillende opties voor de afbouw van de NVV als vereniging.

Vervolgstappen neemt de NVV pas als de POV-organisatie definitief staat. "De leden hebben aangegeven dat de samenvoeging met LTO Varkenshouderij binnen de POV zorgvuldig moet gebeuren. Zorgvuldigheid gaat boven snelheid", zegt NVV-voorzitter Ingrid Jansen.

Het voornemen van de NVV is om vanaf 2018 geen contributie meer te heffen bij hun leden. Als de ALV van de POV in november  2017 akkoord geeft voor de definitieve samenvoeging, dan neemt de POV de contributie-inning in 2018 van NVV over.

In december volgt opnieuw een ALV van de NVV. Dan worden de afbouwopties van de vakbond besproken. "Het afbouwen van een vereniging klinkt eenvoudig, maar dat is het absoluut niet", zegt Jansen. "Daarom komt de NVV nog met een begroting voor 2018, alleen al vanwege het personeel en andere doorlopende verplichtingen."

Medio 2018 volgt een ALV waarin dan een definitief besluit wordt genomen over de afbouw van de in 1994 opgerichtte vakbond voor varkenshouders.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer