Duitsers+weer+naar+China
Nieuws
©

Duitsers weer naar China

De Duitse slachterijen Tönnies en Böseler Goldschmaus mogen weer varkensvlees naar China exporteren. Half februari was hun exportvergunning ingetrokken. De afzet naar China is ook voor de Duitse slachterijen van groot belang om te komen tot een goede vierkantverwaarding.

Duitsland levert normaal gesproken het grootste deel van de Europese export van varkensvlees naar China. Vorig jaar kwam ruim 30 procent van 1,8 miljoen ton varkensvlees die Europa naar China exporteerde vanuit Duitsland. De Chinese markt is dan ook belangrijk voor de Duitse varkensvleesproducenten. Mogelijk is de lichte daling van de export naar China in de eerste drie maanden van dit jaar mede veroorzaakt door de exportperikelen bij de Duitse slachterijen. De totale export vanuit Duitsland naar China is in de eerste drie maanden van dit jaar 127.000 ton.

 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer