Danish+Crown+trekt+aan+varkens
Nieuws
©

Danish Crown trekt aan varkens

Slachtconcern Danish Crown belooft sinds kort extra premies voor het structureel leveren van vleesvarkens en een extra voor nieuwe leveranciers. De eerste 600.000 vleesvarkens op jaarbasis zijn al binnen.


De aanvoer naar de slachterijen van Danish Crown blijft dalen. Vorig jaar was de aanvoer ruim 600.000 vleesvarkens minder dan het jaar ervoor. Zonder ingrijpen zou de aanvoer dit jaar verder dalen met zo’n 6 procent (circa 800.000 varkens). Reden voor de daling is de voortdurende groei van zowel de export van biggen als van vleesvarkens.


Op 2 mei lanceerde het slachtconcern daarom een premie voor Deense varkenshouders die de komende jaren structureel blijven leveren aan Danisch Crown. Die premie is 0,60 DKK, omgerekend 6,7 cent per kilo. Voor nieuwe leveranciers komt daar nog een premie van omgerekend 4 cent per kilo bovenop gedurende het eerste jaar. De premies komen bovenop de belofte van vorig jaar dat Danisch Crown vijf jaar lang 8 cent bovenop de gemiddelde Europese prijs zal betalen.


Drie dagen na aankondiging van de nieuwe premie maakte Danish Crown bekend dat ze vanaf september verzekerd zijn van de aanvoer van 600.000 vleesvarkens per jaar. Die zijn afkomstig van een afzetcoöperatie van 120 varkenshouders.


Naast deze premies loopt er ook vanuit de Deense overheid een stimuleringsprogramma voor de bouw van vleesvarkensbedrijven. Daarnaast stimuleert Danish Crown de productie van biggen bedoeld voor de productie van vleesvarkens voor de Engelse Welfare markt. Nieuwe producenten van vleesvarkens en biggen kunnen daarnaast profiteren van gratis advisering.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  2° / -2°
  90 %
 • Maandag
  2° / 0°
  90 %
 • Dinsdag
  4° / 2°
  85 %
Meer weer