Twee+euro+meer+per+varken
Nieuws
©

Twee euro meer per varken

Een voerwinst van 2,06 euro per afgeleverd vleesvarken boven het landelijk gemiddelde. Dat resultaat boekten de klanten van ForFarmers vorig jaar. Op een gemiddeld vleesvarkensbedrijf levert dat ruim 11.500 euro extra per jaar op.

De betere resultaten zijn het resultaat van een scherpe EW-conversie. Die is gemiddeld 2,79 (gecorrigeerd voor het gewichtstraject van 25-117 kilo). Landelijk ligt de EW-conversie op 2,81. Bovendien zijn de voerkosten bij de klanten van ForFarmers lager dan landelijk: 0,580 euro per kilo groei (gecorrigeerd), ten opzichte van 0,602 euro per kilo groei landelijk. Samen met de goede groei levert dit 2,06 euro per afgeleverd vleesvarken op, oftewel 6 euro per plaats. Op een gemiddeld vleesvarkensbedrijf dat jaarlijks 5.706 vleesvarkens aflevert, is het totale voordeel 11.753 euro.

De goede resultaten komen naar voren uit Agroscoop: Een monitoringsprogramma van ForFarmers. Via dit programma kunnen de klanten zien hoe ze scoren ten opzichte van het gemiddelde groep vergelijkbare bedrijven. Sinds kort kan dat ook ‘real time’ via de pc. De specialisten van ForFarmers kunnen met hulp van de actuele informatie direct bijsturen via voer en advies. Het DELTA-voerassortiment zorgt daarbij voor goede resultaten omdat er veel aandacht is voor een optimale darmgezondheid; de basis voor goede prestaties van de vleesvarkens.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  60 %
Meer weer