Overgangsbestuur+POV+staat+klaar
Nieuws
©

Overgangsbestuur POV staat klaar

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 1 mei aanstaande, kiezen de leden van de POV een overgangsbestuur. Alle kandidaten voor het tijdelijke Landelijk bestuur en Dagelijks Bestuur zijn bekend.

Het overgangsbestuur bestaat uit een Landelijk en een Dagelijks Bestuur. Het Landelijk Bestuur zal bestaan uit 24 leden. Het Dagelijks Bestuur is onderdeel van het Landelijk Bestuur en bestaat uit 10 leden.

Veertien kandidaten van het Landelijk Bestuur zijn afgevaardigden van de 11 NVV-regio’s en drie LTO-regio’s (LTO Noord, ZLTO en LLTB). Namens de NVV zijn dit Dick Bunskoek, Arjan Pekkeriet, Jan Doeschot, Erwin ten Have, Pieter Bouw, Johnny Bull, Jan-Willem Boer, Rein van As, Lau Wouters, Frans van Heertum en Marco Botden. Namens LTO Noord Varkenshouderij is het Gerard Holleman, namens Vakgroep Varkenshouderij van ZLTO is dit Maartin van der Velden en namens Vakgroep Varkenshouderij LLTB is dit Elly Michiels-Fleuren.

De tien kandidaten van het Dagelijks Bestuur, zijn allen leden van het samenwerkingsplatform VVP Verenigd Varkenshouderij Platform. Hiervoor is gekozen om de overgangsfase met een brede groep uit te voeren én met zoveel mogelijk mensen die vanaf het begin zijn betrokken bij het tot stand komen van 1 Varkensgeluid.
Vanuit LTO Varkenshouderij zijn kandidaat: Eric Douma, Edwin Snoek, Sander van den Heijkant, Willy Gijsbers en Mark Vossen. Vanuit de NVV zijn dan kandidaat: Ingrid Jansen, Gert van Beek, Paul Wouters, Eric Holleman en Nico Kroes.

Brabant in achteruit
Namens de Coalitie Vitalisering Varkeshouderij heeft voorzitter Uri Rosenthal in een gesprek met de Brabantse gedeputeerde Anne-Marie Spierings, zijn zorgen uitgesproken over de Brabantse plannen voor de varkenshouderij. Rosenthal zet grote vraagtekens bij de voorgestelde gecombineerde maatregelen. “Als deze maatregelen worden doorgevoerd, wordt het - mijn inziens - lastig om met de provincie goede afspraken te maken om met elkaar samen te werken voor een vitaal Brabants platteland.”

“Grote struikelblokken zijn de stikstofregeling, die naar voren is gehaald en de staldering. De Coalitie Vitalisering Varkenshouderij wil via het Ontwikkelingsbedrijf Varkenshouderij bedrijven die willen ontwikkelen, juist koppelen aan stoppers. Daarmee kunnen wij knelpunten oplossen via maatwerk. De provincie Noord-Brabant dreigt nu de aansluiting te missen bij de nationale dynamiek voor een vitale en toekomstbestendige varkenshouderij en zet de wagen in zijn achteruit, in plaats van in de versnelling.”

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  3° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  6° / 1°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 0°
  20 %
Meer weer