Gezond+%C3%A9n+veilig+%C3%A9n+effici%C3%ABnt+werken
Nieuws
©

Gezond én veilig én efficiënt werken

Inzicht in hoe je tegelijkertijd veilig, gezond én efficiënt kunt werken. Dat levert het onderzoek op dat studenten van Helicon Opleidingen samen met een aantal deskundigen hebben uitgevoerd. Op 11 mei presenteren ze de resultaten tijdens een symposium.

Het onderzoek van de studenten is een vervolg op het project Goed Werkgeverschap. Uit dat project was onder andere gebleken dat er grote verschillen zijn in arbeidsefficiëntie tussen bedrijven. Die verschillen waren zeker niet alleen maar afhankelijk van de bedrijfsomvang. Wel speelde het aspect veilig en gezond werken een rol.

Als vervolg hierop is arbeidsefficiëntie, veiligheid en gezondheid onderdeel van het lesprogramma op Helicon Opleidingen geworden. In het project hebben de studenten samen met de deskundigen 25 varkensbedrijven bezocht. Daarbij is gericht gekeken naar een aantal belangrijke deelactiviteiten op de varkensbedrijven, zoals bijvoorbeeld het opleggen van de zeugen in de kraamstal, geboortezorg en koppelbehandelingen. Bij al die deelactiviteiten is gekeken naar de aspecten gezondheid, veilig werken en arbeidsefficiëntie.

Na de opening van het symposium door KPV-voorzitter Bennie van Til, zal  Antoon Sanders, ZLTO-ondernemerscoach het project toelichten. De studenten presenteren vervolgens de resultaten van het onderzoek. Vanuit LTO Nederland is er een inleiding over de cao en de recente vernieuwingen. Eppo Timmer van AB Brabant gaat in op het belang van gezond, veilig en efficiënt werken nu en in de toekomst.

Belangrijk onderdeel van het Symposium is de groepsdiscussie. De deelnemers aan het symposium, de studenten en begeleiders gaan daarbij met elkaar in gesprek. Met als doel om van elkaar te leren hoe het beter of anders kan.

Alle leden van de Stichting KPV hebben al een uitnodiging gehad, net als de deelnemers in het project, de studenten en de sponsoren. Het Symposium is op 11 mei van 16.00 tot 21.00 uur in het ZLTO-kantoor in Den Bosch.

 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  20° / 14°
  75 %
Meer weer