Vrouwentrio+aanvalslinie+VIC
Achtergrond
©

Vrouwentrio aanvalslinie VIC

Na een turbulente periode gloort de zon voor VIC Sterksel. Plannen om de locatie te ontwikkelen, naderen de fase van uitvoering. Enkele interessante projecten zijn binnengehaald. Een jaar nadat Theo Duteweerd aan het roer is gekomen, waait er duidelijk een nieuwe, verfrissende wind bij VIC Sterksel. “Innoveren valt nog niet altijd goed in de vrij conservatieve varkenshouderij”, zegt Duteweerd. “Iedereen moet beseffen dat zonder innovaties alles stilstaat. Om als varkenssector toekomstperspectief te hebben, dien je voortdurend in beweging te zijn én te blijven. Kennis ontwikkelen om de varkenssector vooruit te helpen.”

Duteweerd sleutelt daarom aan zijn VIC-team om het succes te bestendigen. “We moeten de boer op om interessante opdrachten binnen te halen. Wij doen onafhankelijk en betrouwbaar wetenschappelijk en fundamenteel onderzoek naast toegepast onderzoek.”
Daarom heeft Duteweerd één innovatiemanager, Rosanne Vos, volledig vrijgemaakt voor die commerciële klus. “Samen met de innovatiemanagers Nienke Dirx en de per 1 maart gestarte Marleen Houthuijs vormt zij de aanvalslinie om de innovatiekar te trekken. Het vrouwentrio gaat gegarandeerd meer projecten voor VIC Sterksel binnenhalen. Er is altijd wel ergens geld beschikbaar voor innovatieve onderzoeksprojecten.”

Betrouwbaar onderzoek met het (inter-)nationaal aansprekend merkstempel ‘VIC Sterksel’, moet partners aantrekken die willen investeren in innovaties. “Geborgde kwaliteit leveren betekent dat intern alles tot in de puntjes verzorgd moet zijn. We streven naar een onberispelijke, oftewel foutloze bedrijfsvoering”, aldus Duteweerd.

Het complete interview met Theo Duteweerd is te lezen in Varkens.nl 03. Abonneer u nu op het magazine Varkens.nl en wij sturen u alle dit jaar verschenen edities toe.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer