Nog+geen+stalkeuring+varkens
Nieuws
©

Nog geen stalkeuring varkens

Stalkeuringen voor varkens zijn nog niet mogelijk. Begin 2017 is er overleg tussen de POV en het ministerie van EZ over een eventuele herinvoering van stalkeuringen. Begin december 2016 had de NVWA wel toestemming gegeven voor stalkeuringen maar dat betrof alleen individueel gemerkt rundvee.

Er zijn afgelopen jaar wel pilotproeven uitgevoerd met stalkeuringen voor varkens. Die moesten aangeven hoe is te voorkomen dat er varkens mee gaan de vrachtwagen op die niet zijn gekeurd tijdens de stalkeuring.

Begin 2017 zal dit één van de bespreekpunten zijn tussen de POV en het ministerie. Pas dan komt er ook duidelijkheid over de termijn waarop stalkeuringen voor de export van biggen of vleesvarkens weer worden toegestaan.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  22° / 10°
  70 %
 • Maandag
  18° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  20 %
Meer weer