Ook+LTO%2Dleden+voor+1+Varkensgeluid
Nieuws
©

Ook LTO-leden voor 1 Varkensgeluid

De oprichting van één belangenorganisatie voor alle varkenshouders in Nederland kan bijna van start. Op 24 november stemde de Algemene Ledenvergadering van de NVV al voor. Tijdens de zeven ledenraadpleegavonden bleek dat ook de LTO-leden voor één organisatie zijn. Vier jaar na de oproep tot 1 Varkensgeluid kan het er dan van komen.

De oprichting van één belangenorganisatie voor alle varkenshouders in Nederland kan bijna van start. Op 24 november stemde de Algemene Ledenvergadering van de NVV al voor. Tijdens de zeven ledenraadpleegavonden bleek dat ook de LTO-leden voor één organisatie zijn. Vier jaar na de oproep tot 1 Varkensgeluid kan het er dan van komen.

Tijdens de zeven avonden kregen de leden een toelichting op de intentieverklaring om te komen tot één belangenorganisatie toegelicht. “De reactie van de leden was positief kritisch, zoals je mag verwachten”, zegt Eric Douma, voorzitter van de LTO-vakgroep varkenshouderij. “De leden hebben duidelijk aangegeven dat ze tot één belangenorganisatie willen komen. Dus daar moeten we uit gaan komen.”

Tijdens de zeven ledenraadpleegavonden waren niet alleen leden van LTO aanwezig maar ook leden van de NVV. Volgens Douma pakte dit prima uit. “De leden van LTO en NVV waren met elkaar in overleg hoe het er bij beide organisaties normaal gesproken aan toe gaat. Het was echt een win-win-situatie. Heel mooi om te zien.”

Nu de leden zich achter het plan hebben geschaard is nu het woord de ledenraden en besturen van LLTB, LTO-Noord en ZLTO. Die kunnen hun mening geven over de intentieverklaring en hun eisen stellen bij de exacte invulling van de nieuwe organisatie. Douma wil er niet op vooruit lopen hoe de nieuwe organisatie er uit gaat zien  maar volgens hem staan er in de intentieverklaring voldoende aanknopingspunten. “Mijn verwachting is dat we half december de intentieverklaring kunnen ondertekenen.”

Bij de vorming van de nieuwe organisatie zal  er gehoor moeten worden  gegeven aan de eisen  vanuit de NVV. Die wil een onafhankelijke zelfstandige organisatie die alleen de belangen behartigt van alle varkenshouders en waarbij de leden bepalen: de boer staat aan het roer.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  9° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  7° / 2°
  60 %
 • Zondag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer