Krachten+bij+controle+en+kwaliteit+bundelen
Nieuws
©

Krachten bij controle en kwaliteit bundelen

 

De organisaties CoMore en Kiwa bundelen hun krachten. CoMore draagt daartoe haar aandelen aan Kiwa over. Hierdoor ontstaat een grote, internationale organisatie voor met name de controle en kwaliteitsdiensten in de hele agro, food- en feedsector.

De nieuwe organisatie legt zich toe op controle, inspectie, monstername, classificatie, certificering, kwaliteitsregelingen en automatisering. Kiwa is in heel veel sectoren actief in zowel binnen- als buitenland. Die sectoren zijn de energie- en drinkwatervoorziening, bouw, mobiliteit, veiligheid, zorg en food, feed&farm activiteiten. Op dit laatste gebied is Kiwa vooral actief in de plantaardige sectoren.

CoMore is vooral actief in de dierlijke sectoren, met name in Nederland. Bekende bedrijfsonderdelen van CoMore zijn bijvoorbeeld AgroVision, CBD, CBS en Verin. Softwareleverancier AgroVision is actief in Nederland en door de overname van AgroSoft ook in Denemarken en Duitsland. CBD (CoMore Bedrijfsdiensten) zorgt voor de controle en onderhoud van brandblus- en BHV-middelen. De classificatie en controle in de slachterij en vleesverwerking wordt uitgevoerd door het CBS (Centraal Bureau Slachtveediensten). Verin is de instantie die de onafhankelijke controles uitvoert voor de Maatlat Duurzame Veehouderij, de verschillende Beter Leven Keurmerken en het Varken van Morgen.

 

 

 

 

 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  11° / 6°
  55 %
 • Zondag
  12° / 5°
  20 %
 • Maandag
  10° / 3°
  5 %
Meer weer