EU+webinar+staartbijten
Nieuws
©

EU webinar staartbijten

De EU wil het couperen van staarten op termijn aan banden leggen. Daartoe zal het staartbijten moeten verminderen. Over deze onderwerpen organiseert de EU een congres op 4, 5 en 6 oktober in Ierland. Het congres is online te volgen.

De EU wil het couperen van staarten op termijn aan banden leggen. Daartoe zal het staartbijten moeten verminderen. Over deze onderwerpen organiseert de EU een congres op 4, 5 en 6 oktober in Ierland. Het congres is online te volgen.

Op het congres komen allerhande inzichten over staartbijten naar voren. Het gaat om de opties om stress voortdurend op een laag niveau te houden,  zoals via aanpassingen in huisvesting en verstrekken verrijkingsmateriaal en zodoende staartbijten te beperken. Dat moet er in resulteren dat de productiviteit van de varkens verbetert en het welzijn toeneemt.

Er is daarbij ook aandacht voor methoden om de eerste verschijnselen van staartbijten op te sporen en de rol van gezondheid bij staartbijten.

De webinars zijn hier te vinden.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  40 %
Meer weer