Chinese+afzetmarkt+in+het+zonnetje+gezet
Nieuws
©

Chinese afzetmarkt in het zonnetje gezet

De export van vlees is van cruciaal belang voor de Nederlandse en Europese landbouw. Toegang krijgen tot nieuwe afzetmarkten is nodig om onderdelen en vlees optimaal te kunnen verwaarden. En dat openen van nieuwe markten is een tijdrovend traject, maar als succes wordt geboekt moet dat gevierd worden. Daarom organiseerde de COV op 23 september een vlees export event in de Rotterdamse haven.

Voor het eerst na 20 jaar kon Nederlands kalfsvlees weer verscheept worden naar de VS. Reden voor kalfsvleesproducent Van Drie Group om dit gedenkwaardig moment luister bij te zetten. Maar ook de verdrievoudigde export van varkensvlees naar China werd tijdens het event speciaal in het zonnetje gezet. Ongeveer 80 procent van alle Nederlandse varkensslachterijen zijn erkend voor de Chinese markt. De eerste 8 maanden van 2016 is al bijna 200.000 ton varkensvlees geëxporteerd. Nederland is daarmee koploper in de EU.

Naast Henny Swinkels CEO bij Van Drie Group en Francis Kint CEO bij vleesverwerker Vion waren Eurocommissaris Phil Hogan, EZ-staatsecretaris Martijn van Dam en Europarlementariër voor het CDA Annie Schreijer van de partij. Het verkrijgen van markttoegang is het resultaat van een samenspel van de nationale overheden, de Europese Commissie en het bedrijfsleven. Handelsmissies, zeker die van Hogan, openen deuren.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  2° / -2°
  90 %
 • Maandag
  2° / 0°
  90 %
 • Dinsdag
  4° / 2°
  85 %
Meer weer